Home Dezvoltare personala 10 obiceiuri esentiale ale oamenilor pozitivi

10 obiceiuri esentiale ale oamenilor pozitivi

1
0
56

index

Astepti ca anumite evenimente din viata ta sa aiba loc pentru ca tu sa te simti pozitiv? Simti ca nu poti fi decat stresat si ca alti oameni pur si simplu nu inteleg?

Iata niste niste lucruri pe care oamenii pozitivi le fac si pe care ar trebui sa le faci si tu daca vrei sa ai o stare pozitiva tot timpul:

 1. Oamenii pozitivi nu confunda “resemnarea” cu “renuntarea”

Uneori lucrurile nu ies asa cum trebuie. Si in loc sa se agate de idei si convingeri care nu le mai sunt benefice, oamenii pozitivi se incred in judecata lor si pur si simplu renunta la sursele negative din viata lor.

 1. Oamenii pozitivi nu doar AU o zi buna – ei FAC in asa fel incat sa aiba o zi buna

Rareori vei gasi in vocabularul lor cuvinte ca “astept” sau “imi doresc”. Ei au o atitudine pro-activa. Pasivitatea duce la o lipsa a implicarii, in timp ce oamenii pozitivi sunt foarte implicati in cladirea vietii lor. Ei lucreaza zilnic pentru a face schimbarile de care au nevoie si indreapta lucrurile spre directia dorita.

 1. Pentru o persoana pozitiva, trecutul ramane trecut.

Amintirile neplacute sau cele placute stau acolo unde le este locul – in trecut. Nu petrec prea mult timp ducand dorul zilelor bune sau plangandu-se de zilele rele. Ei nu fac asta deoarece sunt preocupati sa isi faca amintiri noi. Singurele regrete ce merita sa iti amintesti sunt cele constructive, care ti-au oferit o lectie si ai invatat ce trebuie sa faci pe viitor.

 1. Arata-mi o persoana pozitiva si iti voi arata o persoana recunoscatoare

Oamenii pozitivi sunt recunoscatori pentru ceea ce au. Indiferent ca au mult sau putin. Ei trateaza viata ca pe o comoara, pentru ca si cei care au putin considera ca au mult.

 1. Oamenii pozitivi nu raman prinsi in limitarile lor.

Ei se focalizeaza pe ceea ce pot sa faca, nu pe ceea ce nu pot sa faca. Sunt constienti ca fiecare are propriile abilitati si incearca sa si le puna in valoare. Stiu ca nu exista o solutie perfecta la probleme, ci sunt increzatori ca exista multe solutii si posibilitati. Nu le este frica sa incerce lucruri noi.

 1. Oamenii pozitivi nu lasa fricile sa le afecteze viata

Orice om are o frica sau mai multe, indiferent ca este pozitiv sau negativ. Problema apare atunci cand oamenii sunt trasi inapoi de fricile lor. Oamenii pozitivi incearca sa isi depaseasca fricile, realizand ca esecurile sunt uneori pasi necesari pentru o viata de succes.

 1. Oamenii pozitivi zambesc mult

Atunci cand te simti pozitiv in interior, se vede la exterior. Au simtul umorului bine dezvoltat si reusesc sa lumineze si vietile celor din jur.

 1. Oamenii pozitivi sunt comunicativi

Ei stiu ca o buna comunicare este singurul mod in care te poti conecta cu ceilalti. Ei evita sa judece, vorbesc cu finete si tact. Isi exprima sentimentele atunci cand e cazul.

 1. Ei stiu ca exista si momente de tristete si durere

Un lucru pe care lumea il crede despre faptul ca trebuie sa fii pozitiv, e ca trebuie sa fii fericit intotdeauna. Dar asta nu e adevarat. Sa fii trist, furios sau dezamagit sunt emotii esentiale in viata. Oamenii pozitivi nu resping emotiile negative ci le accepta ca facand parte din procesul de vindecare.

 1. Oamenii pozitivi sunt oameni puternici – nu dau vina pe altii si nu fac pe victimele

Nu se victimizeaza si isi asuma responsabilitatea pentru partea lor de vina. Stiu sa ierte cand e cazul.

Tu cum esti? Cate obiceiuri ai identificat ca facand parte din viata ta?

Facebook Comments
Distribuie daca ti-a placut:

One Comment

 1. horiamarinescu

  December 10, 2014 at 6:14 am

  Reblogged this on HoriaMarinescu's Blog.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Cum sa fii mai increzator in tine? Idei de aplicat

Increderea in sine se construieste din copilarie. Nimeni nu se naste increzator in fortele…