Home Recenzii carti recomandate Recenzie „Cei sase stalpi al increderii in sine – Nathaniel Branden”

Recenzie „Cei sase stalpi al increderii in sine – Nathaniel Branden”

0
0
112

Aceasta carte este una dintre favoritele mele. Nathaniel Brandem si-a dedicat intreaga viata studiului stimei de sine. El este psihoterapeut, a scris mai multe carti in urma terapiei cu mii de pacienti. Nu scrie doar din rezultatele studiilor sale, ci si din propria experienta de viata, din succesele si greselile lui.

Este o carte care ne arata importanta cruciala a unei stime de sine ridicata, mai ales in ziua de azi. Calitatea vietii tale depinde de parerea proprie pe care o ai despre tine, la nivel de subconstient. De ce spune la nivel de subconstient? Pentru ca uneori oamenii isi pun o anumita masca, cred despre ei ca sunt cei mai buni si au grija sa le spuna asta tuturor, cand de fapt aceasta „aroganta” este mai degraba un mod de a ascunde ca in interior lucrurile nu stau chiar asa. Si din pacate acei oameni nici nu realizeaza acest lucru.

Cartea „Cei sase stalpi al increderii in sine” iti va oferi exercitii care sa te ajute sa iti imbunatatesti stima de sine si sa iti imbunatatesti calitatea vietii.

Ce este totusi stima de sine?

Stima de sine este siguranta pe care o ai asupra abilitatii de a gandi, de a lua decizii, de a te confrunta cu provocarile vietii; sentimentul ca meriti, ca ai dreptul sa fii o persoana de succes si fericita, ca ai dreptul sa gresesti, sa fii iubit, sa iti implinesti nevoile si dorintele si sa te bucuri de rezultatele eforturilor pe care le depui.

De fapt esenta stimei de sine este increderea ca meriti sa fii fericit. Si culmea este ca o data ce crezi asta CU ADEVARAT chiar vei fi fericit. Nivelul stimei de sine influenteaza modul tau de comportament. In general, oamenii cu o stima de sine ridicata sunt cei care au rezultate, care emana energie si buna dispozitie, un om de actiune.

De ce este important sa ai o stima de sine ridicata?

Daca tu nu te apreciezi, nu te iubesti, nu te respecti, vei trimite aceleasi semnale si celorlalti (fara sa vrei) si vei atrage persoane care vor simti la fel despre tine si situatii in care vei simti si mai acut lipsa increderii.

Stima de sine este strans legata de sistemul imunitar pentru ca ne ofera rezistenta, putere si capacitate de regenerare.

Nathaniel Branden ne spune ca exista 6 piloni pe care se bazeaza stima de sine, 6 practici. Va las pe voi sa descoperiti care sunt acestea. El ne ofera exemple practice despre cat de esential este fiecare pilon pentru o stima de sine sanatoasa si cum poate fiecare persoana sa obtina increderea in sine care sa o ajute sa isi transforme viata.

Autorul pune accent mult pe faptul ca societatea de azi diminueaza mult stima de sine a oamenilor, asa ca este important ca acestia sa contraacareze aceasta negativitate pentru binele lor.

Cartea este pentru tine daca vrei sa iti imbunatatesti calitatea vietii, daca vrei sa atragi lucruri bune in viata ta, daca vrei sa fii cu adevarat fericit. Pentru ca orice lucru exterior tie incepe mai intai cu tine si cu parerea pe care o ai despre tine la nivel de subconstient.

Daca ti-am trezit interesul, aici o poti gasi pentru cumparat.

Facebook Comments
Distribuie daca ti-a placut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Merita sau nu citita ”Povestea mea” de Michelle Obama

Cand vorbim de autobiografia scrisa de Michelle Obama, parerile sunt impartite. Unii spun …