Home Spiritualitate In cautarea echilibrului interior? Dezvolta-ti practica spirituala

In cautarea echilibrului interior? Dezvolta-ti practica spirituala

0
0
136
practica spirituala

M-am molipsit si eu de la americani si mai urmaresc uneori emisiunile lui Oprah si interviurile ei. Aproape la fiecare interviu ea ii pune interlocutorului aceasta intrebare: “Care este practica spirituala pe care o ai?”

Culmea este ca majoritatea interlocutorilor sunt un pic prinsi cu garda jos, in cautarea unui raspuns cat mai politicos si adecvat, vizibil luati pe nepregatite: “Nu sunt chiar o persoana religioasa….” Dar raspunsul lui Oprah vine imediat: “Nu te-am intrebat care este religia ta, ci care este practica ta spirituala. Ce faci ca sa iti gasesti echilibrul interior zilnic?”

Practica spirituala este importanta pentru a-ti crea o viata sanatoasa, fericira si plina de succes.

Tu ce faci pentru a-ti gasi echilibrul interior zilnic?

Ce faci pentru a te simti echilibrat, pentru a parcurge ziua plin de iubire si putere, pentru a-ti accesa sursa puterii care vine din interiorul tau?

O practica spirituala poate fi o practica a religiei tale – sau nu. Poate fi o suita de rugaciuni si psalmi. Poate fi o anumita mantra, sunetul unui instrument muzical, o plimbare linistita si meditativa in natura sau obiceiul de a scrie, in fiecare zi. Poate fi timpul tau pe care il petreci singur citind sau studiind ceva pentru sufletul tau. Poate fi o sesiune de yoga sau de meditatie. Poate fi muzica clasica sau o ora de patinaj.

Tu trebuie sa descoperi.

Practica spirituala este orice rutina care te ajuta sa te deconectezi de lumea exterioara pentru a-ti accesa lumea interioara. Este practica care te aduce mai aproape de Sinele tau pentru ca acolo zac toate raspunsurile vietii tale.

Practica ta spirituala este orice obicei zen care te aduce in legatura cu adevarul tau interior si te ajuta sa te cunosti pe tine insuti. Cine esti. De ce esti aici. Care este scopul tau. Care este calea ta. Care este aportul adus umanitatii.

Practica spirituala iti ofera acces in sanctuarul tau intern, acolo unde zac inca nedescoperite darurile tale, asteptandu-te. Practica ta spirituala iti deschide usa si te lasa sa intri. Te aduce acasa atunci cand te simti pierdut, confuz sau abandonat.

“Pana nu ne simtim pierduti, nu vom pleca in cautarea noastra.” Thoreau

Cand viata ta nu este in echilibru, cand nimic nu merge asa cum ai planuit si ai sperat, cand te simti de parca toata lumea e impotriva ta, inseamna ca ai pierdut conexiunea cu Sinele tau – ai pierdut contactul cu ceea ce se ascunde in interiorul tau.

Te-ai deconectat si acum speri ca cineva va veni sa te ajute sa iti regasesti calea.

Partea cea mai rea este NIMENI nu poate face asta, doar tu insuti. Tu poti alege sa iti cauti drumul catre tine insuti, pentru ca doar TU cunosti acel drum.

Indiferent care este religia ta, indiferent cine esti, indiferent in ce sistem crezi – ai nevoie de o practica spirituala, una care sa raspunda nevoilor tale.

Cum sa iti dezvolti practica spirituala? Raspunde la 3 intrebari

Spiritualitatea este o conexiune cu Sinele tau, cu scopul tau real in viata, cand gasesti drumul catre pace, bucurie si cand poti imparti fructele lor cu cei pe care ii intalnesti in viata ta.

Pentru ca tu esti unic, si practica ta trebuie sa fie unica. Nu exista niste reguli scrise, nu exista un mod gresit sau corect pentru a o face.

Scopul ei este sa te aduca in armonie cu tine insuti, sa te simti echilibrat si flexibil.

Daca nu ai o practica spirituala si doresti sa incepi una, incepe cu raspunsul la aceste 3 intrebari:

  1. Ce activitate am atunci cand ma simt complet la pace cu mine insumi?
  2. Cand nu ma simt bine, ce ma calmeaza si ma aduce pe drumul cel bun?
  3. Care este locul unde ma simt cel mai bine? Descrie-l.

Raspunsurile la aceste intrebari sunt un inceput bun pentru a te descoperi ce ai nevoie si ce obiceiuri zilnice ai putea crea pentru a constitui practica ta spirituala.

Facebook Comments
Distribuie daca ti-a placut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Sa invatam sa iubim necunoscutul

Cred ca sufletele noastre ne ghideaza continuu drumul in viata, incercand sa ne deschida p…