Create an Account

Shopping cart

Close

Nu ai produse in cos.

autosabotarea
June 25, 2017
Posted by

Daca fericirea este acolo dintotdeauna si tot ceea ce ar trebui sa facem este sa inlaturam zidurile pe care le-am inaltat in calea ei?

Daca fericirea noastra este un drept din nastere si nimeni nu are putere sa o ia, decat daca le permitem?

Acestea nu sunt intrebari ale caror raspunsuri ni se dau de cand suntem mici. De mici suntem invatati ca orice si oricine poate fi acuzat de lipsa ta de fericire cu exceptia ta.

Parintii de multe ori dau vina pe copiii lor pentru propria nefericire. Copiii sunt de vina pentru ca parintii ii cresc si “isi sacrifica” propria fericire pentru bunastarea lor.

Soti acuzati ca au furat fericirea partenerului; copii acuzati ca sunt nerecunoscatori.

Doar ca fericirea nu este o piesa de mobilier care poate fi carata din casa ta! Deci poate cineva sa ti-o fure? Fericirea zace in inima si in sufletul tau!

Cata lume nu iroseste momente in care ar putea fi fericiti si cu toate astea pastreaza ranchiuna si dau vina pe altii pentru problemele lor.

Un copil este mai evoluat decat noi din punctul acesta de vedere. Pentru ca ei inca mai pot realiza ca daca se decid sa fie fericiti, vor fi asa si daca se decid sa fie tristi, vor fi tristi.

Sursa fericirii reale esti tu. Ea provine din interiorul tau. Nimeni nu va veni sa ti-o lase la usa. Asa ca nu mai astepta.

“Daca vrei sa fii fericit, fii.” Kozma Prutkov

Partea proasta este fiecare persoana sta in calea propriei fericiri cu acte de autosabotare, pe care tu nu le numesti decat niste mici ganduri sau actiuni care nu fac rau, dar de fapt iti omoara fericirea putin cate putin.

Autosabotarea este atunci and vrei ceva dar gandurile si faptele tale spun altceva.

Ne distrugem propriile sanse la succes. De obicei o facem cand suntem aproape sa il obtinem. Nu reusim sa ne vedem adevaratul potential. Ignoram vocea interioara, intuitia. Stim ca o cale este gresita si totusi o urmam. Stim ca avem o relatie toxica si cu toate astea stam in ea.

Stim ca putem face mai bine si alegem sa nu o facem. Raspundem la toate distragerile. Ne gandim ca putem fi magnifici si cu toate astea ramanem in mediocritate. Simtim ca modul nostru de a trai si jobul nostru ne stoarce de fiecare picatura de energie si alegem sa nu schimbam nimic.

Ne lasam consumati de stres si griji. Ne comparam mereu cu altii si ne simtim nesemnificativi, in loc sa ne simtim inspirati si motivati de succesul altora.

Facem toate astea, apoi negam si ne intrebam de ce altii reusesc si noi nu?

Autosabotarea este atunci cand vrei sa slabesti dar in acelasi timp mananci dulciuri si paine si “ti-e lene” sa mergi la sala.

Autosabotarea este atunci cand te plangi ca nu ai bani suficienti dar cheltui banii pe care ii ai pe lucruri de care nu ai neaparata nevoie. Cheltui bani pe prea multa mancare si apoi o arunci la gunoi. Cheltui bani pe vacante scumpe, cand ai fi putut merge in locuri la fel de frumoase cu bani mai putini.

Autosabotarea este cand iti doresti de mult sa ai timp pentru propriile pasiuni, dar de fapt serile ti le petreci in fata televizorului.

Autosabotarea este cand vrei sa scapi de frici si spaime, dar stai si asculti si citesti toata ziua stiri despre calamitati.

In primul rand invata sa recunosti autosabotarea. In al doilea rand accepta ca e responsabilitatea ta. Si in al treilea rand invata sa o elimini.

“Fericirea este atunci cand ceea ce spui, gandesti si faci sunt in armonie, pe aceeasi lungime de unda.”

Moduri prin care poti opri autosabotarea

  1. Nu te mai minti singur – spune ceea ce simti, ceea ce vrei si ce nu vrei, ce te doare
  2. Nu te mai indoi de tine. Si tu poti sa o faci, sa fii. Crede in tine cu adevarat.
  3. Nu iti mai frange aripile cu fricile tale – Fericirea nu poate exista acolo unde este multa frica. Cu increderea in tine, iti poti scoate la iveala puterile interioare si fricile vor incepe sa dispara.
  4. Nu mai crede ca tu nu meriti sa fii fericit sau sa ai succes – Si tu o meriti. Din abundenta. Indiferent ce ai facut in viata, unde ai gresit, meriti sa sa fii fericit.
  5. Nu mai cauta aprobarea celorlalti – rareori oamenii au intentii bune si nu vei face altceva decat sa fii pus pe piste gresite. Singura aprobarea trebuie sa fie din partea ta.
  6. Nu mai incerca sa faci totul singur – Uneori e bine sa ceri ajutorul, nu e nicio rusine. Sa ceri ajutorul e un act de curaj.
  7. Nu mai rata oportunitatile. – Fii recunoscator pentru ele si profita ele. Chestia cu –e prea frumos sa fie adevarat – nu exista.

Cand ti-ai propus ultima oara “sa fii fericit”. Sa fie acesta scopul tau pentru urmatoarea luna? Sau pentru urmatorul an?

Hai sa facem un exercitiu. Maine, cand te vei trezi, ca scop principal propune sa fii fericit, la fel cand lucrezi, cand mergi cu autobuzul sau masina, cand practici un sport sau cand gatesti. In fiecare ora a zilei de maine alege sa fii fericit. Fii constient de alegerea ta. Macar o zi.

 

 

 

 

Comentarii Facebook
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top