We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

My Cart
lei

Cum sa iti revii dupa o perioada grea sau un esec

Nu avem nevoie de stiri si de media ca sa aflam ca uneori viata e grea, ca tragedii se intampla zilnic si ca se intampla sa ai perioade cand simti ca nu vezi nicio perspectiva in viata ta. Nu stii ce sa faci pe mai departe, mintea se blocheaza si oricat de multe solutii ai cauta la problemele tale, ai senzatia ca ele nu exista.

Viata fiecaruia ofera la un moment dat crize, esecuri, lovituri care pot fura perspectiva imediat.

Ce oamenii nu realizeaza este ca si in mijlocul loviturilor si esecurilor, ei progreseaza – doar daca isi mentin perspectiva. Nu iti poti baga capul in nisip si sa te prefaci ca lucruri rele nu se intampla. Se intampla. Dar se intampla si lucruri bune – zi de zi.

Din pacate nu poti controla tot ce ti se intampla in viata. Dar exista 7 zone ale vietii tale pe care le poti controla. Ce il caracterizeaza pe fiecare individ in parte este modul cum acesta reactioneaza si cum reuseste sa isi revina si sa mearga mai departe cand se confrunta cu momente dificile.

Daca esti in mijlocul unei perioade dificile chiar acum, sper ca acest articol sa iti dea un mic impuls, cel de care ai nevoie pentru a merge mai departe in directia corecta.

Cele 7 zone ale vietii tale pe care le poti controla:

 1. Comportament
 2. Atitudine
 3. Cu cine iti petreci timpul
 4. Cum esti tratat
 5. Cand sa fii o persoana mai buna
 6. Cand sa ierti
 7. Emotiile

Si cam atat. Orice se afla in afara acestor zone, nu poti controla si vei avea nevoie de cateva mecanisme pentru a reusi. Unul dintre ele este sa inveti sa nu te mai impotrivesti lucrurilor pe care nu le poti controla. Accepta-le asa cum sunt.

Indiferent de tipul de problema cu care te confrunti, cheia pentru a-ti reveni este sa iti recapeti perspectiva, pentru ca aceasta este primul lucru pe care il pierzi. “Ce o sa faci? Incotro te indrepti? Cum vei reusi sa o scoti la capat?”

Am auzit de curand o fraza: “Singurul esec este sa te dai batut.” Asta pentru ca atata timp cat nu te dai batut, ceva bun poate iesi din asta: o solutie, o idee, un eveniment, o situatie etc.

Dar cum sa reusesti sa iti recapeti perspectiva?

 1. Constientizeaza ce s-a intamplat. Este un prim pas ce nu trebuie sarit. Uneori cel mai bine te ajuta sa scrii. Iti poate oferi o noua perspectiva asupra situatiei.
 2. Pune acel esec intr-un context. Indiferent daca ai facut o greseala sau nu, un singur eveniment nu te defineste pe tine ca persoana. De exemplu, daca azi nu ai avut chef sa faci curat, nu inseamna ca esti o persoana careia ii place sa traiasca in mizerie. La fel e si cazul unui esec. Nu-l lasa sa te defineasca.
 3. Vezi partea pozitiva. Poate suna a cliseu, gen partea plina a paharului, dar este adevarat: intotdeauna este ceva de invatat, ceva care fara acel esec nu ai fi putut sti sau afla. Treaba ta este sa descoperi ce.
 4. Cauta linistea. Uneori tot ce ai nevoie este sa fii tu cu gandurile tale, singur intr-un loc linistit. Daca ai posibilitatea sa faci asta in natura, atunci este si mai bine. Mediteaza daca iti place. Uneori sa iti golesti mintea, sa te opresti in a mai pune intrebari si a mai diseca problema, poate sa-ti ofere solutia pe care ai cautat-o.
 5. Mergi mai departe. Indiferent cat de greu ti-ar fi. Diferenta intre un castigator si un perdand nu este numarul esecurilor pe care le-a experimentat fiecare. Chiar si castigatorii au parte de lovituri. Diferenta este daca te ridici sau nu atunci cand esti la pamant. Pentru asta trebuie sa iti faci un plan de actiune.

Si nu uita: indiferent ca o crezi sau nu, uneori sa vorbesti cu cineva apropiat, in care ai incredere, te poate ajuta mult.

Loviturile si crizele sunt inevitabile. Ne fac mai puternici si ne dezvolta caracterul. Daca reusesti sa iti recapeti (si sa iti mentii) perspectiva, atunci vei fi capabil sa vezi loviturile ca pe ceva normal, parte a vietii, un combustibil catre dezvoltarea fiecaruia.

Comentarii Facebook

Leave your thought