We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

My Cart
lei

Cele 5 rani care ne impiedica sa fim noi insine

De cate ori nu te-ai confruntat cu o situatie in care nu ai reactionat prea bine? Poate ai simtit ca ai exagerat. Sau poate ca te-a ranit. Cu cat inaintezi in varsta, de la an la an, realizezi ca repeti niste tipare si ca reactiile si deciziile tale au la baza experiente din trecutul tau.

Mi-a cazut de curand in mana o carte “Cele 5 rani care ne impiedica sa fim noi insine” de Lisa Bourbeau, care “mi-a deschis ochii” si m-a facut sa constientizez mai mult reactiile mele. Pentru ca o data ce descoperi experienta care sta la baza reactiei tale esti pe drumul cel bun spre vindecare.

Autoarea scrie in cartea ei ca aproape toata populatia acestui glob sufera de anumite rani din copilarie, rani care ne-au fortat sa dezvoltam niste masti. Mastile acestea ne ajuta sa supravietuim, ne protejeaza. De cate ori te confrunti cu o situatie care atinge rana respectiva, masca apare si nu mai esti TU cu adevarat. Din pacate acestea au un impact negativ asupra fericirii si asupra sanatatii.

Exista 5 rani carora le corespund 5 masti.

Aceste rani sunt:

Respingerea – masca Fugar

Abandonul – masca Dependent

Umilire – masca Masochist

Tradarea – masca Dominator

Nedreptatea – masca Rigid

O persoana poate sa aiba o rana, doua sau chiar toate. In functie de gravitatea ranii, masca asociata apare mai des sau mai rar. Cartea descrie cel mai bine fiecare rana si fiecare masca, pentru a fi usor pentru fiecare sa isi identifice propriile rani si propriile masti.

In general atragem in viata noastra oameni care au rani asemanatoare si care au rolul de a le reactiva pe ale noastre. Exact ca o oglinda, ne aratam unuia altuia propriile suferinte. Cele mai evidente sunt relatiile de cuplu si relatiile parinti-copii.

O persoana care are ca rana respingerea (rana data in general de parintele de acelasi sex), se va simti usor respinsa de-a lungul vietii, de prieteni sau de partener. Si ca sa nu retraiasca aceasta rana, prefera sa fie ea cea care respinge prima. (masca Fugar). Traieste in siguratate, nu are o parere buna despre sine, are impresia ca daca va face o greseala va fi respins imediat (asa ca incearca sa fie perfectionist)

O persoana care are ca rana umilirea (a fost umilit de parinti, prieteni, profesori in fata altora si nu numai) adopta ca masca Masochistul. Care sunt caracteristicile lui? Este perfectionist, obsedat de curatenie, de modul cum arata; nu vorbeste despre evenimente din viata lui caruia i se par umilitoare; are o parere scazuta despre sine; atrage in viata lui oameni care il persecuta sau il fac sa se simta umilit.

Este o carte pe care o recomand cu tarie daca doresti sa fii mai constient de felul cum reactionezi in anumite situatii.

Cartea trebuie citita pe de-a intregul, este o carte usor de citit si in acelasi timp va trezi niste amintiri dureroase in inima fiecaruia. Dar o data ce o vei citi, iti promit ca va fi un moment “Aha!”, vei simti ca ti s-a ridicat un val de pe ochi. De asemenea, cartea este potrivita si celor care au probleme cu greutatea (greutate prea mare sau prea mica) pentru ca se pare ca greutatea este direct in legatura cu aceste rani si masti.

Cartea ne spune si care este adevaratul potential al fiecaruia daca nu ar exista acea masca. De exemplu Fugarul, daca isi vindeca ranile, poate fi o persoana cu o imaginatie bogata, inventiva, eficienta si atenta la detalii, cu o mare capacitate de munci, plina de resurse.

Ce spui, ti-am trezit interesul? Eu mi-am cumparat cartea de aici, dar o poti achizitiona de unde vrei tu.

Distribuie:

 

Comentarii Facebook

Leave your thought