fbpx
Create an Account

Shopping cart

Close

Nu ai produse in cos.

fericire
September 18, 2017
Posted by

Obiectivele oamenilor in viata difera de la o persoana la alta, dar exista totusi un tel comun: indiferent ce fac in viata, tinta lor finala este intotdeauna fericirea.

Cheia catre fericire este simpla si complexa in acelasi timp. Este rezultatul total al 2000 de ani de filosofie si psihologie, speculatii si discutii despre surse ale fericirii. De la filosofii antici pana la scriitorii din ziua de azi, aceasta cheie a fericirii nu s-a prea schimbat.

Ea este aceeasi atat pentru barbati cat si pentru femei, din toate tarile, de orice varsta si orice culoare.

Cheia fericirii este aceasta: sa te dedici dezvoltarii talentelor tale naturale si abilitatilor tale innascute, facand ceea ce iubesti sa faci si facand-o din ce in ce mai bine, ajutand la o cauza importanta pentru umanitate.

Este o fraza destul de indrazneata si un angajament mare.

Sa fii fericit inseamna sa iti definesti viata dupa proprii termeni si sa pui suflet si iubire in tot ceea ce faci. Ronald Reagan spunea: “Nu existe limite in ale evolutiei si progresului uman cand barbatii si femeile sunt liberi sa isi urmeze visurile”.

Te vei simti fericit doar cand vei inainta pas cu pas spre implinirea unor scopuri bine definite, despre care tu simti ca iti vor imbunatati calitatea vietii tale si a altora.

Deci daca vei fi cu adevarat fericit atunci cand iti este foarte clar care sunt posibilitatile intriseci si ce vrei sa savarsesti, este foarte important sa iti dedici timp din cand in cand pentru a te analiza si a identifica care sunt punctele tale forte si care sunt punctele tale slabe.

Pentru ca succesul lasa urme, poti privi in urma asupra vietii tale si sa identifici cine esti cu adevarat si cum ar trebui sa fie de fapt viata ta. Unul dintre cele mai bune moduri pentru a face asta este sa iti pui 2 intrebari importante:

  1. Ce vis indraznet ai avea daca ai sti cu certitudine ca nu ai da gres?

Imagineaza-ti ca vine cineva si iti garanteaza succesul in urmarirea unui scop anume: mic sau mare, pe termen lung sau scurt, nu conteaza. Imagineaza-ti ca ai bani suficienti si timp la dispozitie, ai toate cunostintele necesare, toate informatiile- adica toate resursele de care ai nevoie vreodata pentru a obtine ceea ce iti doresti. Care ar fi acel tel, acel obiectiv?

Este o intrebare importanta pentru ca atunci cand inlaturi limitarile din mintea ta, vei avea dintr-o data o idee foarte clara despre ceea ce iti doresti.

Oamenii de succes (indiferent ca sunt femei si barbati) au pornit cu un vis, cu un obiectiv. Si-au imaginat cum ar fi viitorul lor, nu au ajuns acolo din greseala. Apoi au muncit in fiecare zi pentru a implini viziunea lor.

  1. Cum mi-as trai viata daca as afla azi ca mai am doar 6 luni de trait?

Daca ai mai putea face doar 1 sau 2 lucruri inainte de a ti se termina timpul pe pamant, care ar fi acestea?

Unde te-ai duce?

Cu cine ti-ai petrece timpul?

De obicei atunci cand realizezi cat de putin timp ti-a mai ramas, iti devine foarte clar ce lucruri sunt importante si ce nu, si ce ar trebui sa faci cu restul vietii.

Ambele intrebari te ajuta sa iti stabilesti valorile reale care pornesc direct din inima. Iti dau indicatii asupra talentelor tale innascute si asupra lucrurilor care conteaza pentru tine.

Oricine are un domeniu in care isi poate manifesta potentialul. Poate dura saptamani, luni sau chiar ani pentru a te dezvolta in acel domeniu, pentru a avea performante la un nivel extraordinar, dar vei fi atras catre acel domeniu destul de devreme in viata.

Unii experti spun ca lucrurile care iti placeau sa le faci sau sa vorbesti despre ele cand aveai intre 7 si 15 ani sunt un indicator foarte bun asupra lucrurilor pe care ar trebui sa le faci ca adult.

Indiferent ce este, te vei bucura sa faci acea activitate, sa vorbesti despre ea si sa te gandesti la ea. Ii vei admira pe cei care sunt foarte buni in aceasta activitate si te vei intreba cum ar fi daca ai fi si tu o persoana de succes facand aceasta activitate.

Daca identifici aceasta activitate, atunci inseamna ca s-ar putea sa fie scopul tau in viata, misiunea pentru care ai venit pe acest pamant.

Deci care este activitatea ta?

 

Comentarii Facebook
Tags:
Back to Top