We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

My Cart
lei

Merita sau nu citita ”Povestea mea” de Michelle Obama

Cand vorbim de autobiografia scrisa de Michelle Obama, parerile sunt impartite. Unii spun ca e o carte cliseu, ca are succes doar datorita popularitatii ei (a lui Michelle), iar altii spun ca e o carte inspirationala.

Asa ca am decis sa o citesc si eu, sa am propria opinie. Merita sau nu citita ”Povestea mea” de Michelle Obama? Rapsunsul este…depinde la ce te astepti.

Eu am pornit cu asteptari minime intrucat erau multi nemultumiti in jur. Si totusi m-a surprins. Nu e o carte wow, dar e totusi povestea reala a primei femei de culoare care devine Prima Doamna in cea mai puternica tara din lume (teoretic). Pentru unii poate nu inseamna mare lucru, mai ales pentru romani. In tara noastra nu sunt atat de multe persoane de culoare si cu siguranta nu stim cum e sa fii in pielea lor, intrucat nu ne prea intalnim cu discriminari rasiale.

Dincolo de cliseul fata saraca ajunge fata bogata, nu i-a fost usor sa ajunga acolo. A muncit mult, a invatat sa intre la Princeton (o facultate unde predominau albii si baietii), apoi la Harvard, a trebuit sa faca fata bolii tatalui sau (scleroza multipla), a trebuit sa fie perseverenta si ambitioasa ca sa ajunga cat mai departe.

Cartea e impartita in trei sectiuni: povestea ei pana l-a cunoscut pe Obama, apoi povestea lor pana au ajuns la Casa Alba, si cea de-a treia sectiune – viata lor la Casa Alba. S-au cunoscut la firma de avocatura unde ea lucra.  Ea urma sa fie mentorul lui. Desi la TV ai vazut un cuplu puternic, unit, fericit, le-a luat mult sa ajunga acolo. Au avut multe greutati – relatie la distanta, probleme de infertilitate, o pierdere de sarcina, terapie de cuplu, alegeri de cariera si bineinteles, politica.

Cartea a avut cu siguranta succes, a fost vanduta in peste 3 milioane de copii. Totusi e scrisa de o femeie inteligenta, un narator haios care a trebuit sa iasa din zona ei de comfort pentru a ne spune povestea din spatele a ceea ce am vazut noi.

Nu este usor sa ajungi acolo unde au ajuns ei, nici lor nu le-a fost usor si sincer mi se pare  ca Michelle rasufla usurata ca s-a terminat. Nu i-au placut niciodata jocurile politice si este bucuroasa ca a reusit sa iasa din itele lor.

Eu cred ca Michelle Obama poate fi un model de femeie pentru toate femeile din lume, nu doar pentru cele de culoare. Toate femeile care au vise marete dar le este frica sa le urmeze. Este o carte inspirationala intr-adevar. Iar intr-o zi povestea ei poate fi povestea ta.

Cartea este bine scrisa, nu este pretentioasa, usor de parcurs, cam lunga, dar nu plictisitoare. La sfarsitul cartii m-a lovit un gand, care poate le-a trecut prin cap si americanilor: la presedintia din 2016 a candidat femeia gresita. Ea nu isi doreste sa candideze vreodata, dar niciodata sa nu spui niciodata.

Cartea am luat-o cu 40% reducere de aici, deci daca mai prinzi reducerea, merita sa o citesti.

Comentarii Facebook

Leave your thought