We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

My Cart
lei

Esti ceea ce spui

Fiecare cuvant pe care il folosesti este, de obicei, expresia a ceea ce se petrece in interiorul tau. Daca vrei sa stii cu adevarat cine esti, daca vrei sa iti cunosti gandurile cele mai ascunse, asculta cuvintele pe care le rostesti cand vorbesti cu alte persoane.

De fiecare data cand incepi o conversatie cu cineva, ai grija ca schimbul vostru de idei sa fie benefic pentru amandoi. Daca in urma conversatiei nu simtiti ca ati progresat cu ceva si ca v-ati umplut cu energie, fiecare cuvant pronuntat reprezinta o pierdere de energie. De aștfel se spune ca oamenii risipesc cea mai mare cantitate de energie prin folosirea nepotrivita a cuvintelor.

Cand ti se intampla sa iei parte la o barfa despre cineva este foarte important sa te opresti imediat. Astfel vei opri risipirea energiei.

Este esential sa intelegi ca vorbele au o putere extraordinara. Cuvintele si expresiile de care te servesti oglindesc foarte fidel ce se intampla in tine. De fiecare data cand incepi o fraza cu expresia ”As vrea”, esti pe cale sa spui de fapt ”Mi-e frica”. Uite un exemplu: „Mi-ar placea sa plec intr-o calatorie anul viitor”. Aceasta fraza inseamna de fapt: Doresc sa fac o calatorie dar mi-e teama ca nu o sa pot. Cauza acestei temeri poate fi lipsa de bani, lipsa de timp sau pur si simplu sentimentul ca nu meriti aceasta calatorie.

Cand folosesti expresia ”N-as vrea sa…” exprimi tot un sentiment de frica: ”N-as vrea sa imi pierd slujba”. O fraza care exprima o temere adanc ancorata in subconstientul persoanei care o rosteste. Dar frica lucreaza cu viclenie in spiritul celui care o simte si, in final, va face sa se manifeste evenimentele temute.

Cand folosesti expresia ”N-ar trebui…” in fraze precum ”N-ar trebui sa ma culc niciodata asa tarziu”, te simti vinovat si a doua zi esti de doua ori mai obosit. Cand cheltui bani gandind ”N-ar trebui sa cheltui atat”, te vei simti vinovat si nu te vei bucura pe deplin de obiectul cumparat. In realitate, daca hotarasti ca vrei sa te culci tarziu si ca vrei sa cheltui bani, ai tot dreptul sa faci asta. Trebuie sa decizi ca nu trebuie sa dai socoteala nimanui, ca sunt alegerile tale si astfel te vei organiza si te vei simti mult mai bine.

De fiecare data cand spui ”Nu am timp” sau altceva asemanator, este doar o iluzie. De fapt ai decis sa faci ceva mai important sau mai interesant. Trebuie sa fii mai sincer fata de tine insuti. In loc sa te pacalesti singur, recunoaste ca nu lipsa de timp te-a impiedicat sa faci ceva. Ai dreptul de a decide ce vrei sa faci si nu ai nevoie de nicio justificare daca prioritatile tale se schimba.

Verbul ”a incerca” este, de asemenea, folosit foarte mult in diverse imprejurari, pentru a sugera o intentie mai mult sau mai putin vaga. Folosirea lui in acest fel arata ca nu esti intr-adevar hotarat sa faci lucrul respectiv. Imagineaza-ti ca vrei sa te intalnesti cu cineva maine seara la ora sase la un restaurant si acea persoana iti va spune: ”Voi incerca sa fiu acolo”. Exista sanse 90% ca acea persoana sa nu vina deloc sau sa vina la o ora mult mai tarzie. Cel mai mic detaliu o va face sa se razgandeasca. Cand spui ”voi incerca”, nu iti iei un angajament cu adevarat. Va fi ultima ta prioritate.

Cand folosesti cuvintele ”Ar trebui…”, dai dovada de asteptari nerealiste, lucru care cere multa energie. ”Ar trebui sa fiu mai rabdatoare cu copiii mei”, ”Ar trebui sa fac miscare fizica in fiecare zi”. In realitate, o fraza de acest gen inseamna ”Ar fi mai bine sa…, dar nu reusesc sa o fac”. De fapt, expresia ”Ar trebui” este des utilizata si iti pierzi adevarata putere.

Dar de unde vine acest ”ar trebui” sau ”trebuie”? Cine a hotarat ca trebuie sa faci X sau Y lucru? Alegerea iti apartine mereu. Atunci cand alegi sa faci sau nu ceva, platesti un pret. Trebuie sa te intrebi daca esti pregatit pentru asta.  Daca te confrunti cu o problema cum ar fi daca vrei sa mergi la job sau nu, observa cu atentie ce te va costa daca alegi sa nu mergi.  Esti pregatit sa suporti consecinta (sa platesti pretul)? Daca nu, atunci inseamna ca de fapt, sa mergi la lucru e o ALEGERE. Nu este varianta preferata, dar nu te simti pregatit sa suporti consecintele unei absente. Stii insa ca este alegerea ta si ai scapat de acel „trebuie”, acea energie a unei obligatii impuse din exterior. O obligatie care te-ar fi extenuat si ti-ar fi parut o zi interminabila.

Tu, ca fiinta umana, ai marea putere de a a lege. Si de fiecare data cand spui ”trebuie” pierzi contactul cu aceasta putere.

In general, oamenii au convingerea profunda ca viata trebuie sa fie alcatuita din suferinte,mizerii si eforturi si, cu cat e mai greu, cu atat merita mai mult. Limbajul lor tradeaza acest lucru. Cei mai multi dintre noi folosesc aceste expresii fara sa se gandeasca. Ele insa au o mare influenta asupra vietii noastre.

Cuvintele pe care le pronunti trebuie sa iti ofere energie. De cate ori pe zi folosesti verbul ”a iubi”? Imi iubesc munca, imi iubesc corpul, iubesc natura. De cate ori spui pe zi TE IUBESC partenerului de viata, copiilor, parintilor, prietenilor?

O expresie extrem de importanta in viata ta este ”Eu sunt”. De indata ce rostesti aceste cuvinte, iti manifesti puterea de a crea, deoarece ”Eu sunt” este legat de energia ta cea mai puternica. Puterea lui ”Eu sunt” este cu totul extraordinara, de ce n-ai utiliza aceasta putere uimitoare, incepand de azi, pentru a crea adevarate miracole in viata ta? ”Sunt frumoasa!”, ”Sunt in stare s-o fac!”, ”Sunt iubit”, ”Sunt desteapta”.

 

Comentarii Facebook

Leave your thought