We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

My Cart
lei

7 pasi catre vindecarea copilului interior

Copilul interior reprezinta aspectele pozitive si negative ale copilului care am fost candva, toate aceste stocate in subconstient. Toate nevoile neimplinite, emotiile din copilarie supresate, precum si entuziasmul, creativitatea naturala si inocenta – toate sunt acolo.

Emotiile supresate reprezinta toate lucrurile pe care copiii sunt invatati sa NU le simta daca doresc sa primeasca iubire. Rezultatul: primeai iubire si atentie atunci cand erai ascultator. Aceste lucruri se intampla inevitabil atunci cand parintii si societatea impun reguli si standarde despre cum ar trebui sa fii ca fiinta umana. Constrangerile sunt necesare pentru a cunoaste regulile si limitele.

Din pacate rezultatul este un copil frustrat, furios, ranit, care se simte respins si neacceptat. In anumite familii exista abuzuri fizice si emotionale grave. Copii loviti, batuti cu lingura de lemn sau cureaua, loviti cu palma la cea mai mica greseala, izolati in intuneric, nealinati la suferinte.

Toate aceste rani emotionale se ascund in subconstient si ies la suprafata in viata adulta sub anumite forme: boli, anxietati, frici, furii, violente fizice si emotionale, stima de sine scazuta. Vindecarea copilului interior permite ca aceste suferinte sa fie constientizate si vindecate, pentru ca acest copil interior sa fie fericit.

Adultul nu sufera cu adevarat in prezent. Ies de fapt la iveala suferintele copilului interior, suferinte de mult uitate si ingropate.

Conform unui psiholog si consilier renumit, John Bradshaw, autor al cartii ”Home Coming: Reclaiming and Championing your Inner Child”, procesul vindecarii copilului interior ranit este unul dureros. Si implica acesti 7 pasi, in ordinea de mai jos:

  1. Increderea

Pentru ca acest copil interior, care sufera si este ranit, sa iasa la suprafata, trebuie sa creada ca vei fi acolo pentru el. Copilul interior are de asemenea nevoie de un aliat care sa il sprijine,  sa il ajute sa se vindece in urma suferintelor din copilarie dar si sa ii fie recunoscute aceste suferinte. Acestea sunt elemente esentiale in procesul de vindecare ce urmeaza sa inceapa.

O cale buna de a face o intalnire cu copilul interior este prin meditatie. De aceea am conceput programul audio ”Vindecarea copilului interior”, un program care iti ofera un spatiu sigur pentru intalnirea cu copilul interior, pentru a-i da ocazia ca acesta sa iasa la suprafata.

  1. Validarea

Daca esti inclinat sa minimalizezi sau sa oferi ratiune modurilor in care ai fost ignorat, facut de rusine sau chiar batut de parintii tai atunci cand erai mic, trebuie sa accepti ca aceste lucruri chiar ti-au ranit sufletul. Validarea e important daca vrei sa te vindeci. Parintii tai nu au fost rai, ci doar au fost si ei raniti la randul lor.

  1. Socul

Multe persoane nu sunt constiente ca problemele lor din prezent se datoreaza suferintelor din copilarie. Pentru ele la inceput reprezinta un adevarat soc sa afle cat de afectate sunt. Socul este inceputul procesului dureros de vindecare.

  1. Furia

Este ok sa fii furios, chiar daca ce ti s-a facut a fost fara intentie. De fapt, chiar TREBUIE sa fii furios daca doresti sa iti vindeci copilul interior. Nu inseamna ca trebuie sa urli si sa lovesti lucruri (desi ai putea sa faci si asta). Uneori este doar ok sa iti simti si sa iti accepti furia.

Trebuie sa fii constient ca parintii tai au facut ce au putut si ce au stiut. Dar in acelasi timp sa fii constient ca esti ranit profund la nivel spiritual si acum exista consecinte. Suferintele din copilarie iti afecteaza viata in prezent pe plan emotional, mental si chiar fizic prin diverse afectiuni cronice si acute.

Ceea ce inseamna ca acum este responsabilitatea ta sa opresti disfunctiile si abuzul care poate exista de generatii.

  1. Tristetea

Dupa furie vine tristetea si durerea sufleteasca. Trebuie sa jelim tradarea. Sa jelim ce ar fi putut sa fie si nu a fost. Sa jelim anumite nevoie care nu au fost implinite pe deplin.

  1. Remuscarea

Cand jelim pentru cineva care a decedat, exista deseori remuscare, de exemplu ca ne-am fi dorit sa fi petrecut mai mult timp cu persoana decedata. Dar atunci cand jelim suferintele din copilarie, trebuie sa iti ajuti copilul interior sa vada ca nu exista ceva ce ar fi putut face el diferit. Durerea lui este despre ce i s-a intamplat, nu despre el ca individ. Nu este vina lui.

  1. Singuratatea

Sentimentele profunde ale durerii sunt rusinea si singuratatea. Suntem rusinati de ceea ce ni s-a intamplat. Ne simtim ca si cum am fi rai, ca si cum am fi contaminati. Iar aceasta rusine duce catre singuratate. De vreme ce copilul interior se simte ca si cum ar avea extrem de multe defecte, trebuie sa isi acopere identitatea de sine reala, cu un sine fals. Isi pune o masca si se identifica prin acea masca. Sinele sau real devine singur si izolat.

Sa ramai in panoul de sentimente dureroase este cea mai dificila parte a procesului de vindecare. ”Cel mai eficient drum este sa treci prin el” – asa se spune in terapie. Este greu sa ramai la nivelul sentimentelor de rusine si singuratate, dar pe masura ce iti accepti aceste sentimente, lumina incepe sa apara. Ne reintalnim cu sinele care statea ascuns. Atunci cand te ascunzi de altii, te ascunzi si de tine.

Cand te intalnesti cu Sinele ascuns, incepi sa te vezi pe tine cu adevarat. Incepi sa te accepti, cu bune si rele, incepi sa iti pui in evidenta calitatile si sa ti le folosesti pentru a avea succes pe toate planurile.

Vindecarea copilului interior nu este un proces care se face o data si gata. E un proces lung, dureros. Implica multe tehnici: terapie, EFT, meditatie. Dar este important sa incepi, sa existe vointa . Iar meditatia ghidata ”Vindecarea copilului interior” este primul pas.

Comentarii Facebook

Leave your thought