We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

My Cart
lei
Blog
iertare-eliberare-de-trecut

De ce este bine sa iertam si sa ne eliberam de trecut?

In realitatea vietii vei experimenta ocazional durere, dezamagire, suparari, pierderi si rani sufletesti. Indiferent ca e vorba de rani fizice, emotionale sau spirituale – cineva la un moment dat va produce o experienta negativa cu efecte asupra ta. Toata lumea are traume.

De fiecare data cand te agati de trauma din trecut, de fapt ii dai putere sa genereze o noua secventa de ganduri, emotii si actiuni. Pana nu esti gata sa renunti la atasamentul de acea trauma, nu vei face nimic altceva decat sa o amplici.

Iertarea poate fi definita ca eliberarea resentimentului impotriva cuiva care te-a ranit. O faci chiar daca circumstantele nu s-au schimbat, chiar daca acea persoana nu si-a corectat comportamentul si chiar daca nu si-a cerut iertare.

Iertarea de fapt implica modul in care vezi acea persoana. Inainte de iertare il vezi dintr-o perspectiva plina de furie si de suferinta.

Dupa iertare este o perspectiva in care accepti ceea ce s-a intamplat dar doresti sa ai parte de pace si iubire. Pentru ca pana la urma singura persoana care sufera esti tu.

Iertarea te ajuta sa inlocuiesti sentimentele de culpabilitate si furie cu cele de acceptare si pace.

Fiind o practica, este bine sa nu te fortezi in a ierta pe cineva daca nu esti pregatit cu adevarat.

Daca trauma a fost una extrem de severa, este posibil sa nu simti ca acea persoana merita a fi iertata. Si uneori e ok sa nu vrei sa ierti acea persoana si cu toate acestea sa poti merge mai departe. Imi place in aceste momente sa inlocuiesc cuvantul ”iertare” cu ”eliberare”.

Te eliberezi de acea persoana, de impactul pe care il are asupra ta, de sentimentele pe care le ai cu privire la eveniment.

– cand ierti iti iei puterea inapoi (in loc sa te mai percepi ca o victima, te percepi ca un creator, ceea ce si esti. Esti creatorul vietii tale si renuntand la trecut vei realiza ca esti cu adevarat liber de atasamentele respective)
– cand renunti la resentimente, te vindeci (la finalul zilei conteaza ce faci tu cu experientele prin care ai trecut. Lectiile pe care le-ai invatat te vor ajuta sa previi ca greselile trecutului sa se repete)
– cand renunti la resentimente, realizezi ca fiecare face ce poate (nu exista o fiinta umana perfecta. Cu totii gresim, cu totii caram in spate un bagaj emotional care ne-a ranit pe parcursul vietii si care ne face ca uneori sa reactionam si sa ii ranim pe ceilalti. Cand realizezi asta, vei fi mai capabil sa ierti nu doar pe altii, ci si pe tine pentru greselile tale si pentru nestiinta de care ai dat dovada in anumite momente).

Iti propun un program audio ce presupune o practica de iertare in 2 pasi.
Primul pas este sa ne iertam pe noi insine. Daca nu suntem capabili de iertare de sine, atunci nu putem ierta nici alte persoane. Iertarea de sine, chiar daca e un paradox, e cea mai dificila. Tindem sa fim mai aspri si critici cu noi insine decat cu ceilalti. De fapt, chiar si atunci cand te infurie ceva la cealalta persoana, de fapt, ea oglindeste o parte din tine pe care nu o accepti.

Este greu sa te eliberezi de vina ca ai gresit, ca nu ai fost la nivelul asteptarilor (tale), ca nu stii mai mult, ca nu esti suficient de…frumoasa, desteapta, slaba etc. Dar iertarea de sine este eliberatoare, te face sa te accepti cu bune si rele, sa accepti ca nu esti mai bun sau mai prejos ca altii, ci esti doar tu, unic in maretia ta si esti indeajuns. Sa stii la finalul zilei ca ai facut ce ai putut si ai stiut mai bine.

Apoi ne indreptam atentia catre cei care ne-au cauzat rau, intentionat sau fara intentie. O data ce gandurile tale de ranchiuna, durere sau furie se indreapta constant catre o anumita persoana ce te-a ranit la un moment dat, intaresti o legatura energetica invizibila ce va leaga. Trebuie sa rupi aceasta legatura invizibila ca sa poti fii capabila sa te vindeci emotional.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook

Leave your thought