We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

My Cart
lei

Relatia ta cu Copilul tau Interior iti afecteaza fiecare aspect al vietii tale

Mi-a fost greu să văd cum „copilul meu interior” avea un efect asupra vieții mele ca adult. Nu intelegeam. Acum chiar înțeleg importanta lui si ma bucur ca am facut-o.

Înainte de a vorbi despre modul în care relația ta cu Copilul tău interior îți afectează relatiile, stilul de comunicare, cariera, sănătatea emoțională și fizică (da, totul), să definim copilul interior, pentru ca multi inca nu inteleg.

 

Copilul nostru interior reprezinta Sensitivitatea noastra profunda.

 

Copilul tău interior este o energie din interiorul tău care este mereu acolo, indiferent de vârsta ta, de experiența sau de nivelul tau de spiritualitate. Din nou … Copilul tău interior simbolizează sensibilitatea ta cea mai profundă.

 

Sa ai grijă de copilul tau interior, sensibilitatea ta profundă, este cea mai fundamentală vindecare pe care o poti experimenta.

Asa ca sa lucrezi cu copilul tau interior este extrem de important.

…..

Imaginează-ți un bebelus flămând. Sau un copil frumos, epuizat in varsta de trei ani. Copilul de patru ani care dorește să fie ținut și văzut de cei dragi. Sau un copil uimitor de 7 ani, caruia ii este frica.

Acei copii mici care nu sunt hrăniti corespunzator, mângâiati in clipele grele, încurajati sau protejati. Acei copii care primesc zilnic batai si jigniri din partea parintilor sau a bunicilor. Așa că țipă, se enervează, devin confuzi, și poate acționează defensiv sau agresiv. Copilul care dorește să fie văzut ar putea începe să faca orice pentru atenție – să fie bun, să fie amuzant, să fie liniștit. Toți copiii își vor folosi simțurile pentru a-și da seama cum să rămână pur și simplu în viață, isi vor inventa mecanisme de aparare.

 

Există vreun moment când țipi, te enervezi, acționezi defensiv sau agresiv ca adult? Ai fost vreodata altfel decat esti tu doar pentru a fi apreciat, sa simti ca esti valoros? Ai avut momente cand cea mai mica critica ai simtit-o ca pe cea mai mare durere? Cand nu te consideri suficient de bun sa faci anumite lucruri? Cand ai ales aceleasi relatii nesanatoase fara sa intelegi de ce? Cand simti ca nu esti iubit suficient sau chiar deloc?

 

In cazul acestui tip de comportament, care de multe ori creează mai multe daune, este foarte posibil ca al tau copil interior sa incerce in continuare să-și satisfacă nevoile. Iubește-mă! Uita-te la mine! Ține-mă in brate! Sprijina-ma! Nu mă rani! Protejează-mă! Acorda-mi atentie! Am nevoie sa fii mai iubitor!

Si cu cat ignoram vocea copilului interior care nu este vindecat, cu atat va cere ajutor tot mai mult. Si din pacate uneori aceasta apare sub forma unor boli, depresie, epuizare, anxietate.

 

Iubirea de sine se poate simti ca un labirint. Dar, atunci când luăm în considerare ce anume are nevoie Copilul nostru interior este mai ușor să acționăm imediat. Copiii au nevoie de: blândețe, distracție, odihnă, înțelegere și adorație entuziastă, nestăpânită. Adulții… la fel. Și acordarea acestei atentii plină de iubire pentru noi înșine, va revoluționa viața noastră – profund.

. . . . .

Chiar dacă am avut o educație idilică, nimeni nu iese din copilărie neatins. Societățile noastre micro și macro ne modelează. Viața lovește inimile noastre sensibile. Când suntem maturi, putem în mod intenționat  sa ne remodelam și sa devenim parintele acelui copil interior.

Copilăria noastră este doar o parte din povestea Copilului interior. Este o metaforă pentru partea vulnerabilă, inocentă și tandră a ființei noastre. Și mereu – chiar și în cele mai adulte circumstanțe ale vieții noastre – sensibilitatea noastră interioară ar trebui respectată. Este de fapt un aspect extrem de puternic al nostru. (Voi continua cu asta in alt articol).

 

CONVERSEAZA CU COPILUL TAU INTERIOR

 

Te conectezi la sinele tău de patru sau cinci ani – natura ta cea mai blândă. Închide ochii și scufunda-te.

 

De ce ai nevoie?

Ce ai vrea să-mi spui?

Cum te pot ajuta?

 

Cât despre ceea ce ar putea spune Copilul tău interior că are nevoie el … Inima este simplă. De exemplu, „Somn, odihna, îmbrățișări, culori, mai mulți copaci … Iubesc duminicile. Mai mult joc. Du-mă la mare sau la munte.” Sau va avea de spus lucruri pure: „Te iubesc atât de mult”.

Și apoi asculți cu atenție. Și atunci il asiguri pe copilul tau interior că vei avea in permanență grija de nevoile lui simple, ca vei fi acolo pentru el. Tu esti in control. Fii parintele lui cu cea mai mare dragoste posibilă. Ești capabil să îl iubești așa cum trebuie să fie iubiț – chiar dacă nu ai primit acea iubire atunci cand erai copil. Este în tine.

 

Spune-i toate aceste lucruri: Te iubesc. Te ador. Te voi proteja. Indiferent de situatie. Mereu.

 

Și tot ceea ce faci pentru a te îngriji de sinele tău sensibil îți va aduce beneficii in multe moduri. Grija pentru copilul tău interior – cum ar fi să dormi și sa petreci suficient timp în natură – te face să fii un adult mai vibrant. Ofera-i dragoste si iubire copilului tau interior, sensibilitatii tale profunde.

Conecteaza-te mai usor cu copilul tau interior cu ajutorului meditatiei ghidate pe aceasta tema

PS: Nu uita sa distribui acest articol, poate cineva in suferinta are nevoie sa cunoasca tema copilului interior


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook

Leave your thought