We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

My Cart
lei

Cum gestionam frica si stresul in aceasta perioada?

Trecem printr-o perioda grea si suntem supusi la un stres imens. Dar puteti naviga cu o alta perspectiva prin aceste vremuri schimbatoare.

Nu o sa va ofer sfaturi despre ce sa faceti ca sa va feriti de imbolnavire, nu am pregatire medicala, doar va rog sa va informati doar din surse oficiale si  sa nu faceti exces de stiri negative care nu fac altceva decat sa amplifice anxietatea.

Azi vom vorbi despre frica.

Nu te judeca pe tine insuti sau pe cei din jur pentru frica simtita. Frica este un raspuns uman normal. Daca nu faci altceva decat sa te lupti cu frica, vei crea rezistenta si disconfort inlauntru tau sau poti activa frica in ceilalti. Daca simti frica, stai cu ea. Constientizeaz-o. Multumeste-i ca te iubeste atat de mult incat doreste sa te tina in siguranta.

Apoi preia fraiele din mainile ei. Daca te acuzi pe tine insuti si pe ceilalti pentru ca simti frica, nu vei face altceva decat sa o adancesti si sa ii oferi putere. Stiu ca iti doresti sa fii calm atat pentru tine, cat si pentru cei din jur.

Cheia este sa te intorci catre tine insuti, catre puterea ta interioara care e mereu acolo. Iar acest lucru o poti face prin rugaciune si meditatie. Aceasta iti va permite sa iei decizii bazate pe calm, din inima. Sa raspunzi mai degraba decat sa reactionezi.

De asemenea intentia ta este un lucru puternic. Iti poti dezinfecta intreaga casa dintr-o perspectiva de frica si lipsa de putere sau o poti dezinfecta dintr-o perspectiva a sanatatii si a iubirii. Energia cu care actionezi iti dicteaza tonul experientelor tale viitoare.

Asta nu inseamna ca trebuie sa fii perfect, ci mai degraba sa iti accepti ambele parti din tine- umanul si divinul si sa onorezi nevoia de a experimenta din ambele perspective.

Nu uita ca esti creator, incepe sa te vezi ca unul si sa nu lasi frica sa iti conduca viata perioada asta. Ramai echilibrat. Simte compasiune pentru tine si pentru ceilalti, nu-i judeca pentru faptele lor, fiecare va reactiona diferit.

Daca esti acasa profita de acest timp sa te odihnesti, sa ai grija de tine, sa te conectezi cu tine insuti. E o perioada care ne face sa constientizam vulnerabilitatea pe care o avem si totusi faptul ca nu putem face altceva decat sa ne predam Universului si Divinitatii. Sa nu ne ingrijoram de ceea ce nu putem controla, dar sa luam masurile necesare pentru a ne proteja pe noi si pe cei dragi, atat cat putem.

Este o oportunitate sa te resetezi. Fii bland cu tine insuti, fii bland si bun cu ceilalti. Stai departe de stirile negative atat de la tv cat si de pe internet. Petrece timp cu familia ta. Apreciaza ceea ce ai. Apreciaza ca inca esti sanatos, ca copilul tau nu vede razboi si explozii, ca poti sa traiesti mai domol.

Dar pentru asta trebuie sa iti antrenezi creierul, care e ca un soft.

Exercitiu rapid:  Cand ai o stare emotionala negativa, accept-o, simte-o, lasa-o sa fie si aminteste-ti 3 lucruri pentru care esti recunoscator ACUM. Procedeaza asa cel putin o luna. Antreneaza creierul pentru impulsuri emotionale pozitive.

Acum mai mult ca niciodata trebuie sa avem grija de noi si de ceilalti, nu doar de sanatatea fizica dar si de cea mintala, emotionala si spirituala.

Comentarii Facebook

Leave your thought